Wij hebben een groot aantal tevreden klanten!
Enverifoam is uitermate geschikt om te gebruiken als spouwmuurisolatie, met name voor woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1991. Enverifoam is milieuvriendelijk en wordt met behulp van lucht in uw spouwmuren geblazen. In de spouwmuur zorgt het voor een volledig naadloze isolatielaag, wat de isolatiewaarde ten goede komt. Warmte in het huis zal niet langer door de muren ontsnappen, zodat u minder hoeft te stoken en bespaart op uw energierekening. Vanwege de snelle terugverdientijd is spouwmuurisolatie met Enverifoam een zeer rendabele investering.
De meeste woningen die tussen ongeveer 1920 en 1975 zijn gebouwd, zijn voorzien van spouwmuren zonder isolatie. Dit zorgt ervoor dat er veel energie via de muren uit het huis verdwijnt, wat zorgt voor een onnodig verlies aan comfort en onnodige energiekosten. Voelt u op een koude dag maar eens aan de muur en u zult versteld staan hoeveel kou eraf komt. Kiest u voor spouwmuurisolatie met Enverifoam, dan wordt de spouw gevuld met isolatieschuim wat ervoor zorgt dat de binnenmuren veel langer warmer blijven. Omdat het schuim met behulp van lucht wordt aangebracht, komen er dus geen schadelijke gassen of dampen vrij.
Naast spouwmuurisolatie in een lege spouw, is Enverifoam ook zeer geschikt om spouwmuren met verslechterde of verouderde isolatie te verbeteren. Want hoewel er vanaf 1975 steeds vaker spouwmuurisolatie werd toegepast, gebeurde dit met materiaal en op een manier waar we nu niet meer van onder de indruk zijn. Er werd bijvoorbeeld een isolatieplaat van tempex, alkreflexfolie of glas- of steenwol gebruikt, waarbij er zeker geen naadloos resultaat behaald werd. Enverifoam is zeer geschikt om de tussenruimtes die bij deze isolatie vaak aanwezig is, op te vullen. Of uw spouwmuur isolatiemateriaal bevat en of het mogelijk is om de isolatie aan te vullen met Enverifoam, beoordelen we graag bij u op locatie.
Naast spouwmuurisolatie bij nieuwbouwingen werd er vanaf 1975 ook achteraf spouwmuurisolatie toegepast in bestaande woningen. Wet- en regelgeving stond nog in de kinderschoenen, en de materialen en het aanbrengen ervan gebeurde nog niet volgens duidelijke regels en richtlijnen. Hierdoor ontstonden vaak problemen met vocht in de wanden, omdat het gebruikte isolatiemateriaal niet vochtwerend was of na verloop van tijd gewoon verpulverde. Ook in deze situatie is Enverifoam het perfecte middel om de isolatie van de spouwmuur weer aan de huidige eisen te laten voldoen.
Enverifoam bestaat uit twee componenten die met luchtdruk worden aangebracht in de spouwmuur, waarna ze uitzetten en een naadloze isolatielaag vormen. Blijkt uit het adviesgesprek dat Enverifoam geschikt is voor uw woning, dan maken we een afspraak voor de installatie. Onze isolatie-experts boren dan eerst stofvrij een aantal kleine gaten in de voeg om Enverifoam aan te brengen. Dat doen we in lagen van beneden naar boven, zodat de hele muur gevuld wordt. De geboorde gaten vullen we achteraf weer, waarbij we ons best doen om de juiste kleur cement toe te passen. Ook eventuele knip- of snijvoegen zullen we weer herstellen. In een aanwezige kruipruimte kunnen we als het nodig en mogelijk is ook extra ventilatieroosters aanbrengen.
Een offerte voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie met Enverifoam is altijd maatwerk. De kosten zijn namelijk afhankelijk van veel factoren, zoals het aantal vierkante meters muuroppervlakte, arbeidskosten en materiaalkosten. Een kostenindicatie geven is daarom pas mogelijk nadat onze adviseur langs is geweest. We kunnen u wel vertellen dat de investering in spouwmuurisolatie met Enverifoam in de meeste gevallen binnen 3 tot 5 jaar is terugverdiend.
Enverifoam is een geavanceerd en innovatief product met vele voordelen:
Bent u enthousiast geworden over spouwmuurisolatie met Enverifoam? Vraag dan een gratis offerte aan. Dan komt een van onze isolatie-experts bij u langs om de situatie te bekijken en beoordelen en u van vakkundig advies te voorzien. Dat doen we onder andere door middel van visuele inspectie en endoscopisch onderzoek, waarbij we met een camera in de spouw kijken. Op basis van de inspectie maken we vervolgens een offerte op maat.