Wij hebben een groot aantal tevreden klanten!
Bespaar snel en gemakkelijk op uw energierekening!
De holle ruimtes in uw spouwmuren kunnen met verschillende materialen opgevuld worden om uw woning beter te isoleren. Het is een investering die u bovendien razendsnel terugverdiend, want met spouwmuurisolatie bespaart u snel en gemakkelijk op uw energierekening.
Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en buitenmuur met daartussen een holle ruimte. Dit type muur wordt sinds het eind van de jaren twintig van de vorige eeuw veel toegepast, omdat het ervoor zorgt dat er geen vochtproblemen in de muren ontstaan.
Spreken we over spouwmuurisolatie, dan gaat het over het opvullen van de holle ruimte in een spouwmuur met isolatiemateriaal. Bij BEVO kan dat op verschillende manieren, bijvoorbeeld met parels, Insufoam of inblaaswol.
Als uw woning voorzien is van spouwmuren, is spouwmuurisolatie normaal gesproken ook mogelijk. U kunt ervan uitgaan dat uw woning spouwmuren heeft als het na 1928 gebouwd is. Een andere manier om te ontdekken of u spouwmuren heeft, is door de muur op te meten. Dat doet u bijvoorbeeld door een lineaal of duimstok door een openstaande stootvoeg te steken. Een spouwmuur moet in totaal ongeveer 26 centimeter breed zijn. Is het veel minder, dan is de kans groot dat het geen spouwmuur is.
Zodra u zeker weet dat uw woning spouwmuren heeft, komen er allerlei andere vragen aan bod. Zo moet de spouwmuur bijvoorbeeld breed genoeg zijn en moet de gevel in voldoende goede staat zijn. Dit is maatwerk, dus daarom komt BEVO graag bij u langs om uw spouwmuren visueel te inspecteren.
Voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie maken gebruik van moderne en specialistische gereedschappen. Bovendien zijn onze isolatiemonteurs vakbekwaam en weten ze precies wat er van ze verwacht wordt.
We voeren ten eerste een onderzoek uit om u te kunnen adviseren over de beste spouwisolatie voor uw woning. We controleren bijvoorbeeld de binnenkant van de spouw met een camera of specifieke problemen als koudebruggen en bepalen het te isoleren oppervlakte.
Zodra u advies heeft gekregen en een keuze heeft gemaakt, komen onze isolatie-experts langs om de spouwmuurisolatie aan te brengen. We boren met speciale machines stofvrij kleine gaten in de voegen, die we gebruiken om het isolatiemateriaal laag voor laag aan te brengen. De gaatjes worden daarna gedicht met cement in een kleur die zo dicht mogelijk bij de kleur van het andere voegwerk zit, zodat het werk zo goed als onzichtbaar is. Uiteraard laten wij uw woning weer netjes en bezemschoon achter. het aanbrengen van spouwmuurisolatie kan normaal gesproken in een dag gebeuren.
Er zijn een aantal verschillende isolatiematerialen die geschikt zijn voor spouwmuurisolatie. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen, die we natuurlijk met u doornemen. Bovendien is niet elke woning geschikt voor alle materialen.
Voor bestaande woningen gebruiken we regelmatig spouwmuurisolatie met parels, spouwmuurisolatie met Knauf Supafil Inblaaswol of spouwmuurisolatie met Insufoam. Voor nieuwbouwwoningen is het ook mogelijk om de spouwmuren te isoleren. Dat doen we met PIR-isolatieplaten, waarbij we de naden en randen met isolatieschuim afdichten.
Voor spouwmuurisolatie met minerale wol maken wij gebruik van Supafil Cavity Wall van Knauf. Dit is de beste minerale isolatiewol op de markt vanwege enkele unieke eigenschappen:
Voor het isoleren van spouwmuren met verlijmde parels maken wij gebruik van ISO+ Ecoparels HR++. Deze isolatiekorrels hebben wij speciaal geselecteerd vanwege de unieke eigenschappen:
De parels worden in een nauwkeurig bepaalde verhouding gemengd met lijm. Deze mix brengen wij vervolgens via de boorgaatjes in de spouw.
De exacte kosten van het isoleren van uw spouwmuren hangt onder andere af van het aantal vierkante meters en het gekozen isolatiemateriaal. Ook de bereikbaarheid van de woning of het aanbrengen van ventilatieroosters heeft invloed op de prijs. Een richtprijs op basis van het gebruik van minerale wol ziet u in het overzicht hieronder.
Wat de kosten precies zijn, is eigenlijk minder van belang dan de terugverdientijd. Over het algemeen heeft u de investering in spouwmuurisolatie binnen 3 tot 5 jaar volledig terugverdiend, wat het tot een van de meest rendabele investeringen in uw woning maakt!
De overheid is op verschillende manieren bezig om het verduurzamen van uw woning te subsidiëren. Op dit moment is het mogelijk om subsidie te krijgen voor spouwmuurisolatie als u het combineert met een andere isolatiemaatregel. U krijgt dan ongeveer 8 euro subsidie per vierkante meter die geïsoleerd is. We hebben alle informatie over deze zogenaamde InvesteringSusbsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE) voor u op een rij gezet.